........................ - §~~N!k@ko oß!cne,@l cudno neoß!cne¤¤§

§~~N!k@ko oß!cne,@l cudno neoß!cne¤¤§

**Kazete Da Smo Gadure Kao Da Je To Nesto** Sto Me Vise Mrze To Vise Vrijedim ** Bas Je Dobro Biti Ja Ni S Kim Se Ne Bih Mijenjala**Nek Dusmani Od Muke Puknu** Ljubomorne Dushe Nek' Ga Pushe**

24.07.2008.

........................

Mozda samo ja znam kako je tesko zapoceti pricu o ljubavi koja ima tuzan kraj. Dotaci tacku bola na srcu, pricati o tebi. Ne zelim da ikada saznas kako sam poslala lomljiva, bez cilja pred sobom. Predala sam te nekom drugom svijetu, kojem ja nikad necu pripadati i nikada necu imati dovoljno snage da te, kao obicnog prijatelja, pogledam u oci. Znam, ti mislis da sam te ja vec odavno preboljela... Da bar jesam. Zivjela bih za ljubavi neke druge, a ne za noci tuge pune.
  I ovaj put, drhtavom rukom pisem i mislim o starim uspomenama koje me na tebe podsjecaju. Dani prolaze tako tiho i vuku za sobom sve uspomene kojih se nikada ne mogu osloboditi. Spustaju se sa zrakama sunca, kapima kise... Gdje si ti??? Gdje si sa sobom odnio svu moju srecu, sav moj smijeh, svu moju ljubav???
Tisina, na trenutak prekinuta uzdahom... jedan... drugi... stoga u nedogled. Ponovo zurim negdje u daljinu, zelim da skinem onu paucinu sa proslosti, sa onih lijepih trenutaka, da se bar necemu radujem. Gdje su svi ti dani? Gdje???
Ja ih se jos uvijek sjecam, moju ljubav vrijeme ne moze unistiti. A ti? Da li si u tihoj noci bar  na trenutak pomislio na mene?!?!?! Znam da nisi, ali za to te i ne krivim, kriva sam ja sto sam ti sve od sebe dala, ali ne kajem se.
  I svaki put kad te sjecanja donesu u moje noci, u ocima suze se kupe. Tek tada znam, bila sam pupoljak koji je trebao procvjetati u vrtu mladosti. Mislila sam, bit ces mi samo stranac, tvoje ce ime uvehnuti u mom srcu. A ti... ti si bio razarac mojih snova, tugu si mi u zivot  odnio.
  Gledam istini u oci i opet... Jedna suza me ranila, probudila stare uspomene i potvrdila staru istinu: BIT CE TESKO PREBOLJETI TE. Znam da nisi vrijedan mojih suza, ali otme se suza za nase dane, za srecu koju nikada nismo dozivjeli. Ne dam se bolu, ali jaca je... Idem tako, korak po korak u nove dane, u nove noci, zivot prolazi pored mene, a ja od tuge ne osjecam da zivim. Tjerana nemirom, trazim nesto, a ni sama ne znam sta, mozda malo topline za svoju dusu. Zatvaram se u sebe, u svoju samocu, u svoj svijet. Zivot mi pruza nove sanse, na vratima srece stojim, a ne mogu prijeci prag. Ne osjecam da placem, mrzim sebe sto bez tebe ne znam dalje krenuti.
  A ti ne znas kako je u tudjim ocima naci dio sebe. Ne znas kako je gledati srecu kako odlazi, a nemas snage da je sustignes ili zaustavis. Bio si sva moja sjetlost, sva moja sreca. Sada vise ne znam kad se svjetlost izgubila, niti znam kada se sreca oprostila od mene. I mozda se ovim rijecima ja nocas oprastam od tebe zauvijek, sada, kada je vrijeme ucinilo svoje.
  Znas li da ove noci kise padaju samo za tebe, jer vec sutra ja te zaboravu dajem. Neka mi noci moje ne daju da te se sjetim, da u njima suzama srecu ne prosim. Neka me ponos nauci da u suzama ne cekam zoru. Postat cu hladna i bezosjecajna kao ti, kao svi oni koji truju dusu iscekivanjem. Sutra me misli na tebe nece baciti u ocaj. Samo Bog zna da cu te ostaviti negdje iza sebe, svoju ljubav prema tebi pokopati, da se nikad ne ponovi, nikad... i saznat cu sve sto si od mene krio. Jednom cu mozda i ja reci da mi nista nisi znacio.
  Ovaj put se zauvijek oprastam od tebe, priznavajuci sebi da gubim te... i postoje trenutci u mom zivotu u kojima pozelim da ti jednom u zivotu moja ljubav sudi. I dok pisem istinu o nama, kapljice kise odzvanjaju na prozorima moje sobe, kao da pisu neku novu zivotnu pricu, kao da zele melodiju za jos jedan tuzan kraj...